PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Real Adventures, AdSense ile on kat fazla reklam geliri elde etti.

dora
11-06-2008, 04:03 AM
Beş yıl önce, Vik Kachoria dünya seyahati tutkusundan dolayı Real Adventures’ı kurdu. RealAdventures.com geniş çapta ilgi alanları ve ücretleri kapsayan, ödüllü bir seyahat planlama portalıdır. Romantik otellerden lüks resortlara, kayaktan safarilere, Alaska’dan Zimbabwe’ye, Real Adventures dünya çapındaki gezginler için çok geniş bir kaynaktır.

"Biz seyahat acentesi ya da tur operatörü değiliz ve gezi düzenlemiyor, rezervasyon yapmıyoruz." diyor Kachoria. "Seyahat şirketlerinin ürünlerini ve hizmetlerini, macera arayan çok geniş bir gezgin kitlesine pazarlamalarına yardım ediyoruz. " Massachusetts’te küçük bir ofiste çalışan Kachoria, sitede yer alan binlerce ödemeli listeyi yönetmeleri için sekiz kişilik bir ekibi işe alıyor, ve ayda bir milyondan fazla sayfa izlenimi sunuyor.

Yöntem
"Başlangıç oldukça kolaydı. AdSense kodunu sayfalarıma yerleştirmek sadece birkaç dakikamı aldı."

Bir girişimci olarak, Kachoria çabalarının tüm karşılığını alma konusunda oldukça duyarlı. "Sitede afişleri, linkleri ve diğer reklamları denedim, asla reklam gelirine fazla odaklanmadım. İlk olarak, sitenin görünüşünü bozmak istemedim; ikincisi, özel bir satış gücüm yoktu; ve üçüncü olarak, afişlerden ve linklerden gelecek reklam kazancının asla çabaya değeceğini düşünmedim. "

Kachoria bir Çek turizm sitesinde Google AdSense™‘i gördüğünde ilk olarak kararsız kaldı. AdSense’in sitesinin çok sayıdaki kategorisindeki belli hedefler ve seyahatlerle yakından ilgili reklamlar yayınlayabileceğini öğrendiğinde, bir kez denemeye karar verdi. "Real Adventures’da çok fazla bilgi var, fakat her zaman tüm yanıtlara sahip olamıyoruz. Teorim şuydu: Seyahat hedefleri ve bilgileriyle ilgili ve sıkıcı olmayan reklamlar sunarsam, sitemi gezginler için daha değerli bir kaynak olabilirdi. Ve ek gelir olarak reklamlardan biraz para kazanacaktım. " diyor Kachoria.

"Başlangıçta rakiplerime trafik kaptıracağımdan endişeliydim, " diyor bir önlem almakta gecikmeyen Kachoria. İlk olarak AdSense’i sadece kısıtlı sayıda sayfada kullandı ve verileri dikkatle izledi.

Sonuçlar
"AdSense’i eklediğimden beri, reklam gelirimiz on kattan fazla artı. "
" Başlangıç oldukça kolaydı," diyor Kachoria. "AdSense kodunu sayfalarıma yerleştirmek sadece birkaç dakikamı aldı." Önlemini aldıktan sonra sonuçları görmek için sabırsızlanıyordu. "Google’ın şöhretine inanıyor ve güveniyordum, fakat ne kadar kazanacağımı bilemiyordum. İlk günden itibaren beklediğimden çok daha fazla kazandık."

"AdSense’i eklediğimden beri, önceki reklam deneyimlerimize bakışla reklam gelirimiz 10 kattan fazlı arttı. Sonunda asıl işime odaklanabileceğim." diyor.

Kachoria’nın diğer girişimcilere küçük bir önerisi var: "Onlara web sitelerine, görüntüyü bozmadan, minimum çabayla ve güvenilir bir şirketle çalışacak gözle görülür bir gelir kaynağı eklemek için AdSense’in harika bir yol olduğunu söylemeliyim."

Google AdSense Hakkında

Google AdSense™ belli web içeriğine ve arama sayfalarına reklamlar sunarak online şirketlerin kazanç elde etmesini sağlayan bir programdır. Google’ın binlerce reklamvereni ayrıca AOL, Ask Jeeves, Lycos ve EarthLink’in dahil olduğu Google Ağı çapındaki sitelerde tanınmak AdSense’ten destek alırlar.
Kaynak Google