fedora
28-11-2007, 04:20 AM
Arkadaşlar eminim benim gibi herkes slim kasa PS2 lere nasıl hard disk takabileceği konusunda büyük uğraşlar içinde. Belki aranızda bunu başaran arkadaşlar vardır ama büyük bi çoğunluk hala yapamadı. Bugün yabancı forumlarda gezerken tesadüfen rastladım. Usbextreme diye bi program buldum. Bu program ve Usb bir Hard Disk sayesinde bu olay kolaylıkla çözülüyor. DVD değiştirme derdinden o kadar sıkılmıştımki bunu duyarduymaz hemen bilgisayarcı bi arkadaşa koşup bi tane usb hard disk aldım. Usb Ektreme dediğimiz programın yanında bide Usbadvance diye bi program var bu programı cdye kaydedip PS2 yi bu CD ile Boot ediyoruz. Usbextreme denilen programı ise bilgisayarımıza kaydediyoruz. Harddiski öncelikle bşlgisayara bağlayıp oyun dvdlerimizden bi tanesini dvd sürücüsüne takıyoruz ve usbextreme adlı programı çalıştırıyoruz. Bu program dvd deki oyunu Harddiske kaydediyor. Kolaylıkla kullanabilir herkes. İşlem biraz uzun sürüyor tabi oyunun boyutuna göre değişmekte. Bu işlemleri yaptıktan sonra usb harddiskimizi ve yaptığımız boot cdyi Ps2ye takıyor ve açıyoruz. Biraz bekledikten sonra oyun listesi karşımızda. Ne kadar oyun attıysak o kadar oyun harddiskte ve dvd değiştir derdi yok.