forumukusu
15-05-2008, 00:54 AM
Yeni nesil konsollardan ve oyunlarından ben,şahsen çok şey bekliyorum.Hem sinematik anlatım bakımından,hem de grafiksel gücün kullanımı bakımından.Mesela GDC 2006 Ps3 videosunda bir araba demosu vardı.Araba aynı gerçek hayatta olduğu gibi,onlarca parçaya bölünüyor,üzerine kurşun geldimi,boyası kalkıyor,kurşunun oluşturduğu delik aynen gerçekte olduğu gibi içe geçiyordu.Bu demoya bakarak ben bir X-men oyunundan Magneto'nun metal çekim gücünün uygulanışını düşündüm.Bilenler bilir Magneto,metal çekim gücüyle adeta bir mıknatıs etkisi yaratır,dev bir gemiyi bile havaya kaldırabilir.İşte tam bu noktada şöyle hayal edin.Biz Magneto'yu kontrol ediyoruz,ve aradığımız düşman bir kamyonetin içinde.Hiç kılımızı kımıldatmıyoruz,aracın tavanını aynı ton balığı kutusu açar gibi açıyoruz,sonra aracın kaportasını söküp,tavandan içeri attırıveriyoruz.Düşman ölüyor haliyle.Veya bir uçak bizi takip ediyor,bizde uçağın bir kanadını mıknatıs gücümüzle söküveriyoruz,aldığımız kanadı pilot kabinine fırlatıyoruz.Bu ve bunun gibi bir sürü şey yapılabilir yeni nesilin gücüyle.
Rev ile ilgili daha çılgın fikirlerim var.Mesela iki adet Rev kontrol cihazını bileklerimize takıyoruz.Ve bunlar ekranda boks eldiveni halinde görünüyor.Biz kolumuzu ileri hareket ettirince yumruk atıyoruz,iki kolumuzu yüzümüze götürünce gardımızı alıyoruz...
Sonra yine Rev'e özel bir Samuray oyunu veya Ninja oyunu olsa,kontrolleri savurduğumuzda yıldız atsak,bir tuşa basıp kontrolleri katana moduna getirsek öyle savaşsak...
Sonra yine Rev ile ilgili bir düşüncemde bir Indy oyunu ile ilgili.Kontrolleri Indy'nin kırbacıymış gibi savursak,birdala tutunsak,ordan oraya atlasak...
Yav şaka maka bu Rev sınır tanımıyormuş arkadaşlar!
Sizinde aklınıza gelen bu tip şeyler varsa paylaşalım.
Rev ile ilgili daha çılgın fikirlerim var.Mesela iki adet Rev kontrol cihazını bileklerimize takıyoruz.Ve bunlar ekranda boks eldiveni halinde görünüyor.Biz kolumuzu ileri hareket ettirince yumruk atıyoruz,iki kolumuzu yüzümüze götürünce gardımızı alıyoruz...
Sonra yine Rev'e özel bir Samuray oyunu veya Ninja oyunu olsa,kontrolleri savurduğumuzda yıldız atsak,bir tuşa basıp kontrolleri katana moduna getirsek öyle savaşsak...
Sonra yine Rev ile ilgili bir düşüncemde bir Indy oyunu ile ilgili.Kontrolleri Indy'nin kırbacıymış gibi savursak,birdala tutunsak,ordan oraya atlasak...
Yav şaka maka bu Rev sınır tanımıyormuş arkadaşlar!
Sizinde aklınıza gelen bu tip şeyler varsa paylaşalım.