PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Shockadin Nedir?

oyuncu
21-11-2007, 22:37 PM
Aşağıda okuyacaklarınızın hepsi tamamen öznel ve internet üzerindeki resmi-g.resmi forumlardan okuduklarımdan derlenmiştir. Yazılanların hepsi tartışmaya açık olup, amacım tecrübe ve okuduklarımın paylaşımıdır. Halen okumaya, araştırmaya ve denemeye devam ediyorum. Bu açıdan yapacağınız seviyeli yorum ve eleştiriler ve eklemeler ile daha da çok bilgi edinebileceğimi düşünüyorum. Ayrıca sormak istediğiniz konularda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Mümkün olduğunca kısa ve öz tutmaya çalıştım.

SHOCKADIN NEDİR?

Shockadin esasen plate armor giyen mage mantığı üzerine kuruludur. Düşmanlarını öldürmek için Mele + spelldmg hasar veren özellikler kullanan Retribution Paladinleri aksine yalnızca spell hasarı veren özelliklere odaklanmışlardır.5 men dungeonlarda (normal) çok kolay healer olarak yer bulabilirler de. (Healing Gear’ı ile elbette)

NEYE İHTİYACINIZ VAR?

Shockadin’in mükün olduğunca Intellect, Stamina ve +SpellDmg ve SpellCrit Rate.’e ihtiyacı vardır. Yanı sıra düşmanlarınızın başına bela olmak istiyorsanız Resilience ta önemlidir.

GEAR

Öncelikle uygun high end gearın toparlanması oyundaki birçok şey gibi zaman alacaktır. Mümkün olduğunca +SpellDmg veren parçaları toparlamaya çalışın. Gear hakkında fikir verebilmek adına High end Player olarak aşağıda ama beğendiğim gear a sahip bir oyuncunun armory link’ini veriyorum:
http://www.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Proudmoore&n=Winstan

Şimdi vereceğim link ise benim. Link’te göreceğiniz üzere High end Dungeonlarda fazla bulunamadığımdan (zaman vs.sebeplerden ötürü) henüz istediğim gear’lara sahip olmasam da mevcut hali ile de temel Shockadin mantığını yansıtmaktadır. Üzerimdeki gearlar AH ve Quest rewardlar ile temin etmesi kolay yeşil ve blue itemlara örnek olabilir. İçimizde gear’a örnek teşkil edecek başka arkadaşlar varsa, onlar da kendi armory linklerini gönderebilirse sevinirim.

http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Agamaggan&n=Romir

High end Shockadin gear’ı hakkında çok fazla araştırma yapamadığımdan şimdilik bu kadar bilgi verebiliyorum. Dediğim üzere yukarıdaki linkler ile belirli bir fikir sahip olacaksınız diye umuyorum.

Çoğu Shockadin birçok durum için uygun olan Kılıç-Kalkan ikilisini kullanmaktadır. Holy Shock ve Judgementlardan yüksek (burst) dmg elde etmek adına kılıç-kalkan kombinasyonu ciddi kazanım sağlamaktadır. Özellikle +int,+spelldmg,+sta,+spellcrit vb. stat.lara bonus veren ikili seçilebilir. Kalkan’ın asıl amacı block yada armor değeri değil yukarıda bahsettiğim statlara bonus vermesidir. Yine de karşınızdaki rakip/düşman Armor’ınızı göz ardı eden mage, warlock ya da shaman vb. olduğunda 2h weapon kullanmak daha mantıklı olacaktır. Çünkü SoR hasarı elinizdeki silah hızı azaldıkça daha da fazla artmaktadır. Bu konudaki fikrim tercih meselesi ve tabi ki tartışmaya açıktır.

TALENTS

Shockadin 3 temel talent üzerine kuruludur. Holy Dmg’ı %10 artıran Sanctity Aura, SpellDmg’ınızı toplam intellect’inizin %35’i oranında artıran Holy Guidance ve son olarak Seal ve Judgement of Righteousness yeteneklerinizin hasarlarını %15 artıran improved Righteousness. Retribution ağacındaki 21 puanın dağılımı tartışmaya konudur. Bu nedenle bu kısımda diğer shockadin/Paladin arkadaşların vereceği fikirler ile konunun açıklığa kavuşacağı kanaatindeyim.

Şu an kullandığım talent tree armory linkimden görebileceğiniz üzere 40/0/21. Bu aşamada Seal of Command’in shockadin olarak işimize yaramayacağından alınmasını tavsiye etmiyorum.

Holy Ağacında takip edilen skiller ve +healing gear değişikliği ile ise bir çok dungeon ve instance’ı rahatlıkla heal edebilirsiniz. (Henüz heroic instancelarda healer olarak bulunmadım.)

ÇALIŞMA MANTIĞI

Tipik bir lvl 70 mob a karşı :

Divine Favor
Judge SoC (holy dmg ı artırır.)
Seal of Righteousness
(Melee auto attack)
Consecrate ( Savaşın başında ya da SoC’u Judge ettikten sonra da kullanılabilir. Ama mob öldükten sonra devam ettiğinde mananın etkin kullanımı açısından beni uyuz ediyor.)
Holy shock ( Spell Dmg artıran trinket ve wings gibi özellikler ile birlikte kullanılabilir)
(Melee auto attack)
Judgement of Righteousness
(Melee auto attack)

PvP durumu biraz daha farklı. Burst dmg.ı rakip %50 ye gelene kadar kullanmamanızı tavsiye ederim. Direkt burst dmg ile girerseniz sizden kaçamaya, CC kullanmaya yada kendisini heal etmeyi deniyecektir. Bu açıdan en uygunu %50 ye kadar SoR ile rakibi oyalamak iyi zamanlama ile kullanılan stun ardından consecration kullanmak ve ardından elinizde ne var ne yok burst etmek. Ama rakibi %50 ye kadar indirirken rakibin eli armut toplamayacaktır. Bu meyanda Bubble bilinenin aksine savunmaya dayalı değil, ofansif olarak kullanılabilir. Rakibinizi %50 e indirirken kullanacağınız bubble sizi tüm saldırılara karşı korumasının yansıra stun ve diğer CC etkilerinden de uzak tutacaktır. Rakibin yaklaşık olarak %50 ye inmesinin ardından neler yaptığımın fikrini vermesi açısından aşağıdaki macro yararlı olacaktır.

/cast Avenging Wrath
/stopcasting
/use Damage Trinket (Vengeance of the Illidari gibi)
/stopcasting
/cast Judgement
/stopcasting
/cast Divine Favor
/stopcasting
/cast Holy Shock

PvP tamamen durumsal ve dinamik bir süreç olduğundan elbette farklı sınıflar farklı stratejiler gerektirecektir. Bu arada yukarıda
Yukarıda yazdıklarım genel hatlarıyla fikir vermeyi amaçlamaktadır. Her zaman aynı kombinasyonu kullanmak tabiî ki mümkün değil. Bu arada Avenging Wrath ve Bubble’ın aynı zamanda kullanması zor olabilir. Çünkü Avenging Wrath yada Bubble kullanıldıktan sonra 60 sn.lik Forbearance debuff’u aktif hale geliyor. Bu nedenle bu iki skill arasında min. 60 sn. süre geçmesi gerekiyor.

Rakip %50 nin altına indiğinde ise stun yeteneğinizi kullanarak tüm dmg ı burst edebilirsiniz.

Her bir sınıfa karşı şunu yapın bunu yapın demek çok yanlış olacaktır çünkü PvP tamamen durumsal ve dinamik, çok kısa bir süreç. Her sınıfa karşı formül vermek ahmakça olacağından oyun stiliniz ile oluşacağı kanaatindeyim.

Umarım Shockadin hk.da genel bir bilgi edinmeniz açısından faydalı olur. Soracağınız sorular ve yapıcı eleştirileriniz, düzeltmeleriniz ve eklemeleriniz ile daha da dolu hale geleceği umuduyla…

Haa bu arada unutmadan bir tane de shockadin videosu ekleyeyim:

http://www.youtube.com/watch?v=XXzban51XCs&watch_response